6.3.2024

Mitä yksityishenkilön kannattaa muistaa asuntoa tarjottaessa vuokralle?

Rovaniemellä sijaitsevat sekä yliopisto että ammattikorkeakoulu, minkä ansiosta moni paikallinen ja vähän kauempanakin asustava yksityishenkilö on päättänyt aloittaa sijoittamisen hankkimalla asuinhuoneiston vuokraustarkoitukseen. Myös asunnon lyhytaikainen vuokraus on suosittua matkailijoiden lisääntyneen määrän avattua uusia markkinoita asunnon omistajille. Tässä artikkelissa nostamme esiin muutamia huomioitavia seikkoja, jotka kannattaa pitää mielessä vuokraustoimintaa aloitettaessa.

Lue artikkeli

30.10.2023

Miten nuoret saadaan pysymään asianajoalalla? – Terveiset Suomen Asianajajaliiton nuorten asianajajien päivästä

Suomen Asianajajaliitto järjesti viime viikonloppuna nuorten asianajajien päivän, jonka paneelikeskustelussa syvennyttiin tarkastelemaan asianajoalan tulevaisuutta sekä erityisesti sitä, miten nuoret saataisiin pysymään asianajoalalla. Legistasta Jenni kutsuttiin panelistiksi tuomaan mukaan myös pienen asianajotoimiston näkökulmaa. Artikkelissa kerromme paneelikeskustelusta ja sen herättämistä ajatuksista.

Lue artikkeli

1.6.2023

Legista Pääkäsittelyssä-podcastissa

Jenni ja Iiris avasivat Legistan oven harvinaiselle vieraalle, kun saimme aamupalaseuraksi Suomen Asianajajaliiton Pääkäsittelyssä-podcastia tekevän Katja Hollménin. Podcastissa keskustelemme muun ohessa siitä, kuinka vaikealta asianajotoimiston oven avaaminen voi tuntua sekä tarinasta Legistan perustamisen taustalla.

Lue artikkeli

28.7.2022

Oikeudenkäynnissä läheisen kanssa

Legistassa hoidetaan monia erilaisia oikeudenkäyntiasioita, joissa osapuolet ovat läheisessä suhteessa toisiinsa, usein perheenjäseniä. Kysymykseen voi tulla niin riita- kuin rikosasiatkin. Artikkelissa kuvaamme läheissuhdetta koskevien oikeudenkäyntien erityispiirteitä asianajajan näkökulmasta sekä jaamme asiakkaamme antaman palautteen pitkäkestoisen prosessin päätyttyä.

Lue artikkeli

4.5.2022

Yhtiökumppanin kanssa sukset ristissä – Mikä neuvoksi?

Yrittämiseen liittyy aina riskejä. Itse liiketoimintaan liittyvien riskien lisäksi voi kannattavankin liiketoiminnan vesittää yhtiön osakkaiden väliset erimielisyydet. Artikkelissa nostamme tästä varsin laajasta aihepiiristä esille joitakin pöydällemme tulleita ongelmatilanteita ja niihin liittyviä oikeussuojakeinoja erityisesti pienen omistajavetoisen osakeyhtiön osakkaiden näkökulmasta.

Lue artikkeli

2.12.2021

Työntekijöiden kilpailukieltoa koskeva sääntely muuttuu – Aika tarkistaa työsopimukset ajantasalle!

Työsopimuslakiin tulee kilpailukieltosopimuksia koskevia muutoksia, jotka tulevat voimaan vuodenvaihteessa. Merkittävimpänä uudistuksena on se, että työnantajalle tulee uuden lainsäädännön myötä aiempaa laajempi velvollisuus maksaa työntekijälle korvausta kilpailukiellon mukaiselta rajoitusajalta. Nyt siis työnantajien kannattaa tarkastaa työsopimukset ja harkita kilpailukieltosopimusten tarkoituksenmukaisuus uudelleen!

Lue artikkeli

6.9.2021

Alkuneuvottelun varaus nyt sähköisesti!

Legistan syksy on lähtenyt vauhdikkaasti liikkeelle. Olemme helpottaneet sekä omaa että asiakkaittemme elämää ottamalla käyttöön sähköisen ajanvarauksen, josta voit näppärästi varata sinulle sopivan ajan ilmaiseen alkuneuvotteluun.

Lue artikkeli

15.6.2021

Legistassa vuosi täynnä toimintaa – Yrittäjien mietteitä vuodesta

Reilu vuosi on kulunut siitä, kun hyppäsimme tuntemattomaan ja perustimme Legistan. Laskimme työuramme sen varaan, että hypyn jälkeen laskeutuisimme jaloillemme, joiden toivoimme kantavan vielä hypyn jälkeenkin. Kerromme artikkelissa ajatuksiamme kuluneesta vuodesta ja siitä, miten jalkamme ovat yrittäjinä kantaneet.

Lue artikkeli

26.4.2021

Isän kokemus huoltoriidasta

Legistassa Jenni hoitaa vuosien kokemuksella lasten huoltoa ja tapaamisoikeutta koskevia asioita. Vaikka suurin osa lapsia koskevista riidoista saadaan sovittua, päättyvät ne toisinaan myös tuomioistuimen ratkaistavaksi. Artikkelissa asiakkaanamme ollut lasten isä kuvaa kokemuksiaan pitkäkestoisessa huoltoriidassa.

Lue artikkeli

26.3.2021

Naisten Linja ja Legista yhteistyöhön

Naisten Linja on kansallinen järjestö, joka tarjoaa neuvontaa ja tukea väkivaltaa kokeneille naisille ja tytöille. Järjestön toiminta perustuu vapaaehtoistyöhön. Legistan asianajajat ovat mukana Naisten Linjan vapaaehtoistoiminnassa tarjoamalla Naisten Linjalle maksutonta neuvontaa oikeudellista asiantuntemusta vaativissa kysymyksissä.

Lue artikkeli

1.2.2021

Potilasvahinko korvattiin lopultakin

Asiakkaamme oli tehnyt potilasvahingosta potilasasiamiehen avustuksella vahinkoilmoituksen, josta annettiin kielteinen korvauspäätös. Kun vielä Potilasvahinkolautakuntakin näytti vahingon korvaamiselle punaista valoa, oli asiakkaalla tärkeä harkinnan paikka; Haluaako hän saattaa asian vielä tuomioistuimen ratkaistavaksi? Asiakkaamme päätös kanteen nostamisesta kannatti, sillä asia ratkesi lopulta hänelle edulliseen sovintoon.

Lue artikkeli

15.1.2021

Uhkaako meitä konkurssiaalto?

Konkurssilakiin keväällä 2020 tehdyt väliaikaiset muutokset ovat vaikuttaneet siten, että konkursseja on alkanut jopa tavanomaista vähemmän. Odotettavaa on, että konkurssihakemusten määrä tulee nousemaan merkittävästi, kun väliaikaisia lakimuutoksia puretaan.

Lue artikkeli