2.12.2021

Työntekijöiden kilpailukieltoa koskeva sääntely muuttuu – Aika tarkistaa työsopimukset ajantasalle!

Työsopimuslakiin tulee kilpailukieltosopimuksia koskevia muutoksia, jotka tulevat voimaan vuodenvaihteessa. Merkittävimpänä uudistuksena on se, että työnantajalle tulee uuden lainsäädännön myötä aiempaa laajempi velvollisuus maksaa työntekijälle korvausta kilpailukiellon mukaiselta rajoitusajalta. Nyt siis työnantajien kannattaa tarkastaa työsopimukset ja harkita kilpailukieltosopimusten tarkoituksenmukaisuus uudelleen!

Lue artikkeli

6.9.2021

Alkuneuvottelun varaus nyt sähköisesti!

Legistan syksy on lähtenyt vauhdikkaasti liikkeelle. Olemme helpottaneet sekä omaa että asiakkaittemme elämää ottamalla käyttöön sähköisen ajanvarauksen, josta voit näppärästi varata sinulle sopivan ajan ilmaiseen alkuneuvotteluun.

Lue artikkeli

15.6.2021

Legistassa vuosi täynnä toimintaa – Yrittäjien mietteitä vuodesta

Reilu vuosi on kulunut siitä, kun hyppäsimme tuntemattomaan ja perustimme Legistan. Laskimme työuramme sen varaan, että hypyn jälkeen laskeutuisimme jaloillemme, joiden toivoimme kantavan vielä hypyn jälkeenkin. Kerromme artikkelissa ajatuksiamme kuluneesta vuodesta ja siitä, miten jalkamme ovat yrittäjinä kantaneet.

Lue artikkeli

26.4.2021

Isän kokemus huoltoriidasta

Legistassa Jenni hoitaa vuosien kokemuksella lasten huoltoa ja tapaamisoikeutta koskevia asioita. Vaikka suurin osa lapsia koskevista riidoista saadaan sovittua, päättyvät ne toisinaan myös tuomioistuimen ratkaistavaksi. Artikkelissa asiakkaanamme ollut lasten isä kuvaa kokemuksiaan pitkäkestoisessa huoltoriidassa.

Lue artikkeli

26.3.2021

Naisten Linja ja Legista yhteistyöhön

Naisten Linja on kansallinen järjestö, joka tarjoaa neuvontaa ja tukea väkivaltaa kokeneille naisille ja tytöille. Järjestön toiminta perustuu vapaaehtoistyöhön. Legistan asianajajat ovat mukana Naisten Linjan vapaaehtoistoiminnassa tarjoamalla Naisten Linjalle maksutonta neuvontaa oikeudellista asiantuntemusta vaativissa kysymyksissä.

Lue artikkeli

1.2.2021

Potilasvahinko korvattiin lopultakin

Asiakkaamme oli tehnyt potilasvahingosta potilasasiamiehen avustuksella vahinkoilmoituksen, josta annettiin kielteinen korvauspäätös. Kun vielä Potilasvahinkolautakuntakin näytti vahingon korvaamiselle punaista valoa, oli asiakkaalla tärkeä harkinnan paikka; Haluaako hän saattaa asian vielä tuomioistuimen ratkaistavaksi? Asiakkaamme päätös kanteen nostamisesta kannatti, sillä asia ratkesi lopulta hänelle edulliseen sovintoon.

Lue artikkeli

15.1.2021

Uhkaako meitä konkurssiaalto?

Konkurssilakiin keväällä 2020 tehdyt väliaikaiset muutokset ovat vaikuttaneet siten, että konkursseja on alkanut jopa tavanomaista vähemmän. Odotettavaa on, että konkurssihakemusten määrä tulee nousemaan merkittävästi, kun väliaikaisia lakimuutoksia puretaan.

Lue artikkeli