26.4.2021

Isän kokemus huoltoriidasta

Legistassa Jenni hoitaa vuosien kokemuksella lasten huoltoa ja tapaamisoikeutta koskevia asioita. Vaikka suurin osa lapsia koskevista riidoista saadaan sovittua, päättyvät ne toisinaan myös tuomioistuimen ratkaistavaksi. Artikkelissa asiakkaanamme ollut lasten isä kuvaa kokemuksiaan pitkäkestoisessa huoltoriidassa.

Lue artikkeli

26.3.2021

Naisten Linja ja Legista yhteistyöhön

Naisten Linja on kansallinen järjestö, joka tarjoaa neuvontaa ja tukea väkivaltaa kokeneille naisille ja tytöille. Järjestön toiminta perustuu vapaaehtoistyöhön. Legistan asianajajat ovat mukana Naisten Linjan vapaaehtoistoiminnassa tarjoamalla Naisten Linjalle maksutonta neuvontaa oikeudellista asiantuntemusta vaativissa kysymyksissä.

Lue artikkeli

1.2.2021

Potilasvahinko korvattiin lopultakin

Asiakkaamme oli tehnyt potilasvahingosta potilasasiamiehen avustuksella vahinkoilmoituksen, josta annettiin kielteinen korvauspäätös. Kun vielä Potilasvahinkolautakuntakin näytti vahingon korvaamiselle punaista valoa, oli asiakkaalla tärkeä harkinnan paikka; Haluaako hän saattaa asian vielä tuomioistuimen ratkaistavaksi? Asiakkaamme päätös kanteen nostamisesta kannatti, sillä asia ratkesi lopulta hänelle edulliseen sovintoon.

Lue artikkeli

15.1.2021

Uhkaako meitä konkurssiaalto?

Konkurssilakiin keväällä 2020 tehdyt väliaikaiset muutokset ovat vaikuttaneet siten, että konkursseja on alkanut jopa tavanomaista vähemmän. Odotettavaa on, että konkurssihakemusten määrä tulee nousemaan merkittävästi, kun väliaikaisia lakimuutoksia puretaan.

Lue artikkeli