Kustannukset

Ensimmäinen yhteydenotto, tapahtuipa se paikan päällä tai etäyhteyksin, on aina maksuton.  Älä siis jää huolesi kanssa yksin vaan ota rohkeasti yhteyttä!

Asianajotoimeksiannot, kuten rikos- tai riitaprosessissa avustaminen, hoidetaan pääsääntöisesti tuntihinnalla. Sen sijaan esimerkiksi asiakirjojen laadintaa koskevat toimeksiannot voimme yleensä hoitaa asiakohtaisella kiinteällä palkkiolla. Sovimme laskutusperusteista asiakkaidemme kanssa aina toimeksiannon alussa.

Löydät tuntihintamme sekä yksityishenkilöiden tavallisimpien asiakirjojen laadintaa koskevat hinnat alla olevasta hinnastosta. Mikäli asiasi liittyy yritystoimintaan taikka et löydä tarvitsemaasi palvelua hinnastosta, voit  pyytää toimeksiantosi hoidosta myös tarjouksen!

Oikeusturva

Sinulla voi olla mahdollisuus saada asianajokustannukset korvattua oikeusturvavakuutuksesta. Oikeusturvavakuutus sisältyy yleensä esimerkiksi kotivakuutukseen, ammattiliittojen vakuutuksiin, ajoneuvovakuutukseen sekä yritystoiminnan vakuutukseen.

Selvitämme puolestasi toimeksiantosi alkuvaiheessa mahdollisuutesi saada oikeusturva asiaasi ja hoidamme asiaan liittyvät yhteydenotot vakuutusyhtiösi kanssa. Myös laskutus tapahtuu omavastuuosuuttasi lukuun ottamatta suoraan vakuutusyhtiöösi.

 

 

 

 

Neuvotteluhuone

Oikeusapu

Jos sinulla ei ole oikeusturvavakuutusta etkä kykene taloudellisen tilanteesi vuoksi kustantamaan tarvitsemiasi oikeudellisia palveluita, voit olla oikeutettu saamaan valtion varoista maksettavaa oikeusapua. Selvitämme puolestasi mahdollisuutesi saada oikeusapua asianajokustannustesi kattamiseksi.

Mikäli olet oikeutettu saamaan oikeusapua, asiasi hoitamisesta aiheutuvat kustannukset korvataan joko kokonaan tai osittain valtion varoista.

Vakavissa väkivaltarikoksissa sekä seksuaalirikoksissa uhri voi saada asianajokustannukset katettua valtion varoista taloudellisista olosuhteistaan riippumatta.

Hinnasto

Tuntihinnat +
Hinnat alkaen (alv 0%)Hinnat alkaen (sis. alv 24%)
Yksityishenkilöt sekä kuolinpesät220 €/h272,80 €/h
Yritykset ja muut yhteisöt230 €/h285,20 €/h
Asiakirjat yksityishenkilöille +
Hinnat alkaen (alv 0%)Hinnat alkaen (sis. alv 24%)
Irtaimen lahjakirja200 €248 €
Kiinteistön lahjakirja350 €434 €
Velkakirja200 €248 €
Irtaimen kauppakirja200 €248 €
Kiinteistön kauppakirja400 €496 €
Testamentti200 €248 €
Avioehto130 €161,20 €
Edunvalvontavaltakirja200 €248 €
Perukirja500 €620 €
Ositussopimus600 €744 €

Palkkion lisäksi laskutamme kuluina erikseen viranomais- ja tuomioistuinmaksut, sekä kulukorvaukset. Ajantasaiset valtion perimät oikeudenkäyntimaksut yleisissä tuomioistuimissa löytyvät täältä.

Poikkeuksena tuntihintoihin ovat tilanteet, joissa asiakkaalle on myönnetty oikeusapu valtion varoista, jolloin sovelletaan oikeusavun palkkioperusteista annettua asetusta ja tuntiveloitus on 110 euroa alv 0 % (136,40 euroa sis. alv 24 %).

Noudatamme laskutuksessamme Suomen Asianajajaliiton vahvistamaa palkkio-ohjetta.