1.6.2023

Legista Pääkäsittelyssä-podcastissa

Saimme maaliskuussa mitä hauskimman yhteydenoton, kun Legistan asianajajia pyydettiin mukaan Suomen Asianajajaliiton Pääkäsittelyssä-podcastiin. Taidamme olla kyseisen podcastin ensimmäiset haastateltavat Pohjois-Suomesta, joten olimme erittäin positiivisesti yllättyneitä kutsusta.

Ennen äänityksiä mietimme, mitähän annettavaa meillä voisi podcastiin olla, kun vieraina on tuntunut useimmin olevan varsin arvovaltaisia ja tunnettuja alan vaikuttajia. Kun saimme tiedon siitä, että kiinnostus pyytää meitä mukaan podcastiin oli osaltaan herännyt toimistomme ”omanlaisesta tyylistä”, tuntui tarina Legistan ja sen yrittäjien taustalla luontevalta keskustelunaiheelta.

Tarina Legistan taustalla

Olemme ajatelleet alusta saakka, että haluamme tehdä asioita omalla tavalla, mutta emme ole aiemmin kovinkaan tarkasti analysoineet, mitä se omanlainen tekeminen oikeastaan on. Näille pohdinnoille ei varmaan ole ollut aiemmin edes tarvetta, sillä olemme vain yksinkertaisesti tehneet asioita tavalla, joka on tuntunut meille omimmalta. Kompassina on toiminut ajatus siitä, millaisessa toimistossa haluaisimme itse asioida ja toisaalta tehdä töitä.

On tunnustettava, että Legistaa perustettaessa asianajoala tuntui meistä vanhahtavalta ja oli vaikea löytää sellaista toimistoa, joka olisi puhutellut meitä itseämme, jos olisimme asiakkaan saappaissa. Tämä varmasti liittyy osaltaan myös maakunnissa työskentelevien asianajajien ja erityisesti asianajotoimiston osakkaiden ikä- ja sukupuolijakaumaan.

Toisaalta jokainen asiakas on erilainen, ja mieltymykset hyväksi koetusta asianajajasta voivat varmasti vaihdella. Siksi ajattelemme, että asianajoalalle pitäisi mahtua erilaisia toimijoita, joista kullekin löytyy oma asiakaskuntansa. Päättelimmekin, että miksi emme voisi yrittää mennä meidän omat persoonat, arvot ja vahvuudet edellä. Tästä oivalluksesta syntyi Legista.

Lisää tästä ja muutamasta muustakin teemasta Legistan taustalla voit kuunnella Pääkäsittelyssä-podcastista, joka on julkaistu juuri sopivasti, kun Legistan toimintaa on täynnä tasan kolme vuotta. Podcastin jaksot löytyvät Suomen Asianajajaliiton kotisivuilta ja esimerkiksi Spotify-palvelusta.