15.6.2021

Legistassa vuosi täynnä toimintaa – Yrittäjien mietteitä vuodesta

Hyppy tuntemattomaan

Hieman yli vuosi sitten otimme hypyn tuntemattomaan. Tai niin ainakin ajattelimme jättäessämme turvalliseksi koetun työpaikkamme. Laskimme työuramme sen varaan, että hypyn jälkeen laskeutuisimme jaloillemme, joiden toivoimme kantavan vielä hypyn jälkeenkin.

Kevät 2021 on ollut hauskaa aikaa, kun olemme aika-ajoin palanneet niihin mietteisiin, joita pyörittelimme mielessämme ennen päätöstä Legistan perustamisesta. Jälkiviisaana voi sanoa, että pääosa huolenaiheistamme on osoittautunut turhiksi. Jotkut ajatukset tuntuvat näin vuoden päästä ajateltuna jopa huvittavilta.

Konservatiivisena tunnetulla alalla ei ole liiaksi nuorehkoja naisyrittäjiä ja monelle tavalliselle kadun tallaajalle tulee asianajaja -sanasta ensimmäisenä mieleen jo vähän varttuneempi mieshenkilö.  Emme voi kieltää, etteikö meidänkin keskusteluissamme olisi puntaroitu sitä, millaisen vastaanoton mahdamme yrittäjinä saada.

Miltä nyt tuntuu?

Meille oli alusta asti selvää, että teemme Legistasta meidän näköisen. Sellaisen toimiston, jossa haluaisimme itse asioida ja jossa uskomme asiakkaidemme viihtyvän. Nyt ymmärrämme, että samalla tulimme tehneeksi  itsellemme mitä mieluisimman työpaikan. Olemme myös ilahtuneet havaitessamme, että etenkin moni asianajajan luo ensimmäistä kertaa tuleva asiakas on ollut silminnähden helpottunut heti ensi tapaamisemme jälkeen. Koemme, että asiakkaat ovat antaneet arvoa ihmisläheiselle toimintatavallemme.

Vuoteen on mahtunut Legistan perustamisen ja toimitilojemme remontoinnin jälkeen edelleen paljon työtä. Kiitos siitä kuuluu sekä vanhoille että lukuisille uusille asiakkaillemme, jotka ovat luottaneet asioittensa hoidon meille. Olemme vuoden mittaan huomanneet, että päivittäinen työmme on lopulta muuttunut melko vähän siitä, mitä olimme aiemmin työsuhteessa tehneet.

Kun arvioimme vuodentakaista ratkaisuamme tänään, ei se enää tunnukaan hypyltä tuntemattomaan. Olemme pikemminkin laskeutuneet varsin tutulta tuntuvaan ympäristöön ja jalatkin kantavat hyvin. Jatkossa aiomme pitää jalkamme tiukasti maankamaralla ja toteuttaa määrätietoisesti näkemystämme siitä, millaista palvelua haluamme asiakkaillemme tuottaa.

 

Kesäisin terveisin

Iiris & Jenni